bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Lakossági tájékoztatás a MOL Nyrt. Dunai Finomítóban történő karbantartási munkákról

известные картины и новости из мира искусства

molEzúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a MOL Dunai Finomító bizonyos üzemeiben július és augusztus folyamán előre ütemezett, időszakos karbantartást végzünk Százhalombattán.

Mikor várható a nyári finomítói karbantartás?

Az érintett üzemeink leállása július 1. és 16. között szakaszosan történik, majd a karbantartás és nagyjavítások elvégzése után a várható visszaindítás is szakaszosan valósul meg, augusztus utolsó hetében fejeződik be.

Miért van szükség a finomítóban ütemezett karbantartásra?

Az időszakos karbantartás az üzemeink biztonságos üzemmenetét szolgálja, annak érdekében, hogy az ország számára stratégiai fontossággal bíró üzemanyag ellátást a Dunai Finomító a jövőben is folyamatosan és zavartalanul biztosítani tudja, az év 365 napján. További haszna, hogy a leállások alatti technológiai fejlesztéseink révén hatékonyabban, biztonságosabban és fenntarthatóbban tudunk működni. A karbantartási időszak alatt üzemeinkben a technológiát beszállító cégek által javasolt katalizátor cserékre, javításokra, felújításokra, cserékre kerül sor, melyet az adott üzem irányított és felügyelt leállása mellett végzünk el, egészséget, környezetet, biztonságot nem veszélyeztető körülmények között. Ezt nagyleállásnak nevezzük.

A lakosság számára mi érzékelhető Százhalombattán és a környező településeken a karbantartások idején?

A munkálatok a finomító környezetében elsősorban a leállásra való felkészülés és a visszaindulás idején okozhatnak a szokásostól eltérő jelenséget. Az üzemek előkészítése 3-6 napig, valamint a javítást követően az újraindításuk 2-3 napig tart, amely időszak alatt több olyan technológiai tevékenységet hajtunk végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat, mint például fokozott zajhatás, látványos fáklyázás, kellemetlen szaghatás.

Az időszakos karbantartás a finomító berendezéseinek biztonságos üzemmenetét és élettartam növelését szolgálja. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy tevékenységünk ne zavarja a környéken élő szomszédaink mindennapjait.

Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: dunaifinomito(kukac)mol.hu
Tel.: 06 (23) 55-11-66

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002