Banner kep 01

IDEGENFORGALOM SZIGETÚJFALU

 

Coronavirus

bekelteto

 

Szigetújfalu weboldala

Tájékoztató - kerti hulladék égetése...

известные картины и новости из мира искусства
TÁJÉKOZTATÓ 
az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályokról  Szigetújfalu településen 

Avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással történhet. Tűzgyújtás és égetés közterületen és ingatlanon belül szeptember 1-től április 30-ig, szélmentes időben megengedett, hétköznap 6-8 óra, 19-21 óra között, hétvégeken szombaton 6-9 óra, 19-22 óra között.

Vasárnap és ünnepnapokon csak kerti grill, illetve egyéb kültéri ételkészítés céljára történhet tűzgyújtás csak az erre a célra rendszeresített tűzrakó helyen.

Minden más célú tűzgyújtás, égetés tilos!

Szabadtéren tartós füstölés (1 órát meghaladó) nem megengedett.  Szeles időben, továbbá nyári évszakban (május 1-től augusztus 31-ig) szemétégetés céljából tűzgyújtás szabad térben nem megengedett. A tűzvédelmi szabályok szigorúan betartandók.

Égetni csak megfelelően kialakított helyen, a vagyoni és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon lehet. Az égetést végző személy a tűzrakó helyen az égetést befejezve köteles gondoskodni a tűz (parázs) oltásáról.

Az égetendő hulladék nem tartalmazhat ipari eredetű hulladékot (műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, illetve ezek maradékait).

Tilos védett természetvédelmi területen, véderdő, fás vagy fenyves erdő terültén tüzet gyújtani. Száraz nád és más vízi növényzet égetéséhez a vízfolyások területén hatósági engedély szükséges.

Polgármesteri hivatal

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002