bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Informatikai képzés

известные картины и новости из мира искусства

Az alábbiakban részletezett ingyenes számítástechnikai képzést Szigetújfaluban is elindítják, minimum 12 – 15 fő részvétele esetén.

Jelentkezni lehet 16 – 65 év között.

Jelentkezési határidő 2020. január 16., a polgármesteri hivatal elérhetőségein:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: 06/24-543-000, vagy személyesen.

 

Hallott Ön már a Digitális szakadék csökkentése projektről? Ez egy országos projekt, amelyben 70 óra erejéig BÁRKI ingyen vehet részt informatika képzésen. 

=> A projektet 2019 évtől kiterjesztik a Közép-Magyarországi régióra is, így akár az Ön települését is érintheti a lehetőség.

Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy bárki teljesen ingyen ismerkedjen a számítógéppel, az online világgal, hiszen a tervezett 2*35 órás képzések segítenek, hogy a megszerzett korszerű számítástechnikai ismeretekkel könnyebben boldoguljanak a online életben.

 Miért hasznos mindenkinek az IKER1 és IKER2 képzés elvégzése?

A képzés során az alábbi témákon haladnak végig:

  • Bonyolultabb szövegszerkesztő funkciók használata
  • az interneten gyűjtött információkat feldolgozása, azok felhasználása a mindennapi munkában,
  • elektronikus levelezés során csatolmányokat  használata, 
  • az elektronikus levelezés veszélyhelyzetei (levélszemét,  e-mailes csalás)
  • közösségi portálok önálló használatát  (regisztráció, bejelentkezés, információkeresés, megosztás, egyszerű  adatvédelem)

Ezen túl,mindenki, aki az IKER2 képzést sikeresen elvégezi,INGYENESEN megigényelhet két sikeres ECDL vizsgát az ECDL bizonyítványokat kiadó Neumann János Számítógép-tudományi Társaságtól.

A visszajelzések alapján három kérdés van, ami szinte minden érdeklődőben felmerül, aki szeretne ebben a projektben ingyenes képzést megvalósítani.

1. Kik vehetnek részt a képzésen?

A projekt keretében bárki ingyenesen vehet részt a képzésen, aki a 16-65 közötti korosztályba tartozik. A projekt keretében nagy hangsúlyt fektetnek az alacsony végzettségűek projektbe kerülésére. Nem zárják ki a magasabb iskolai végzettségűek részvételét sem.

2. Hogyan tudunk képzést megvalósítani bármilyen településen?

A résztvevők mellett a másik fontos szempont a helyszín és az eszközök biztosítása. Erre több opciót tudunk javasolni az előző csoportok szervezési tapasztalata alapján:
Amennyiben az Önök területén működik iskola, és rendelkeznek informatika tanteremmel, úgy mi a képzés idejére bérleti díj fejében ott bonyolítjuk le a képzést (természetesen az intézménnyel egyeztetve előzetesen).

Amennyiben a település rendelkezik olyan informatikai teremmel, amely a résztvevők számának megfelelő számítógépet és internet-kapcsolatot jelent, akkor az Önkormányzattól béreljük ki a helyiséget.

Ha nem áll rendelkezésre sehol informatikai terem, akkor intézményünk biztosítja a képzés lebonyolításához szükséges technikai eszközöket.

3. Mikor indulhat egy ilyen képzés?

A képzés indításához nekünk, képző intézménynek igényt kell leadnunk az adott településre.

                                                                                                          SZÁM-PONT Kft.

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002