bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Szigetújfalu Polgári Védelmi Szervezet Vezető Egységének határozata

известные картины и новости из мира искусства

Tájékoztatom a község lakosságát, hogy COVID-19 nevű vírussal Szigetújfaluban senki sem fertőződött meg, és senki sem áll hatósági karantén alatt.

A fertőzést megállítani mi itt helyben nem tudjuk, de lassítani a terjedését, megakadályozni az idős lakosaink elfertőződését, azt tudjuk.

A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében mindenki kövesse a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs által előírtakat.

 • rendszeresen és alaposan mossuk meg a kezünket,
 • használjunk kézfertőtlenítőt,
 • tüsszentéskor, köhögéskor tartsunk zsebkendőt az arcunk elé,
 • ne érintkezzünk fertőzött személyekkel,
 • ne fogyasszunk nyers vagy ismeretlen eredetű hús- és tejtermékeket,
 • kerüljük az arcunk felesleges érintését a kezünkkel,
 • kerüljük a zsúfolt helyeket,
 • lehetőleg ne utazzunk a fertőzéssel érintett területekre,
 • bevásárlást ne az idősek végezzék,
 • aki külföldről haza jött, önkéntes karanténban maradjon otthon 2 hétig,
 • aki bármilyen karanténban van, mással vásároltasson be,
 • az iskolák nem zártak be, távoktatás van, tehát gyermekeinknek otthon a helye,
 • ne a nagyszülő vigyázzon a gyermekünkre,
 • tartsunk egy méteres távolságot beszélgetéskor,
 • kerüljük a kézfogást, pacsit, puszit.

Orrfolyás, köhögés, nehéz légzés, láz esetén ne menjünk azonnal orvoshoz, hanem hívjuk fel háziorvosunkat.

Országosan hívható telefonszám és email cím koronavírus gyanú esetén: 06-80-277-455, vagy 06-80-277-456, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Polgármesteri Hivatal

Az egész ország területére veszélyhelyzetet hirdetett Magyarország Kormánya, a már hazánkban is megjelent koronavírus terjedése miatt. Tájékoztatunk mindenkit, hogy a többi ügyfél és ügyintézőink fertőzésveszélyének elkerülése érdekében,

az ügyfélfogadás szünetel.

A személyes ügyintézés helyett válassza a telefonos, postai küldemény vagy online megkeresést.

Amennyiben az ügy mégis személyes eljárást igényel, ügyintéző munkatársaink a megszokott munkarendben egyesével fogadják ügyfeleinket.

Telefonos elérhetőség 24/543-000-ás központi telefonszám.

Beadványaikat, kérelmeiket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, valamint ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal – SZUJFAPH, KRID: 507131773 - hivatali kapujára küldhetik.

Online felület hiányában személyesen a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal épületének bejáratánál lévő postaládába is bedobhatják beadványaikat, kérelmeiket.

 

Óvoda – bölcsőde

Az óvoda – bölcsőde csak a legszükségesebb, legindokoltabb esetekben fogad egészséges gyermeket. Abban az esetben, ha a szülő GYES-en, GYED-en van, főállású anyaként otthon tartózkodik, iskolás korú gyermeke otthon van, illetve távmunkában dolgozik az óvoda – bölcsőde nem fogadja a gyermeket.

Az étkezést minden gyermeknek biztosítja az önkormányzat, amennyiben a szülő erre vonatkozó igényét előre jelzi a konyha alábbi elérhetőségein:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: 06/70-4590-315.

Az étkezést igénylők ételhordóban vihetik el az ételt.

 

Idősek Napköziotthona

Az Idősek Napköziotthonának tagjait saját egészségük megóvása érdekében kérjük, hogy maradjanak otthon. Az étkezést továbbra is megrendelhetik, de az étel elszállítását a konyháról maguknak kell megoldani vagy elhozatni.

Az egyedülálló nyugdíjasoknak, amennyiben nincs hozzátartozójuk, aki segítene, az önkormányzat heti egy alkalommal bevásárol, gondoskodik a gyógyszerek beszerzéséről és a postai csekkek feladásáról. Az erre vonatkozó igényüket a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal központi számán, 06-/24- 543-000 tudják jelezni, hétköznap 8.00 – 12.00 óra között.

 

Fogorvos

A fogorvos csak sürgősségi esetben fogad beteget (foghúzás, baleset, receptírás). Részletes tájékoztató a rendelő ajtaján és a facebookon olvasható. Tájékoztatásért, információért rendelési időben a 06-70/501-4039 telefonszám hívható.

 

Háziorvosok

Mindannyiunk érdekében kérem, hogy csak halaszthatatlan esetben keressék fel személyesen a háziorvosi rendelést. Szokásos gyógyszereik felírását és egyéb kérdéseikre a választ e-mailben kérjék vagy telefonáljanak.

Email-cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

tel. nővér: 06 70 395 9774,

tel. Dr. Szíjjártó Ferenc.: 06 30 9 411955.

Annak érdekében, hogy lerövidítsük a rendelőben a várakozási időt, valamint a gyógyszert igénylőknek ne kelljen a betegek között várakoznia, biztosítjuk az e-mailben történő gyógyszerrendelést. Természetesen csak a már beállított, tartósan szedett készítményeket lehet ebben a formában igényelni.

Kérem az e-mailben adják meg a beteg nevét, születési dátumát, vagy TAJ számát, valamint a kért gyógyszereket. Az adott napon beérkezett igényléseket a másnapi rendelés elején e-recept formájában feltöltjük, ez után bármely gyógyszertárban kiváltható.

Kérem az internettel rendelkezőket, segítsék rokonaikat, ismerőseiket, akik ezzel a lehetőséggel nem tudnak élni és saját e-mail fiókjukból rendeljék meg számukra a gyógyszereket.

Amennyiben lehetséges a telefonos gyógyszerrendelés helyett inkább az e-mailt válasszák.

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Finszter Zoltán

 

Védőnő

A védőnői tanácsadás online felületen történik, kivéve az oltást. Az oltás csak egészséges gyermek, egy egészséges szülővel történő érkezése esetén, előre egyeztetett időpontban történik. Családlátogatás csak nagyon indokolt esetben lehetséges. Részletes tájékoztató a védőnői rendelő ajtaján olvasható.

 

Rendezvények, turisztika, sport

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár épületét bezárjuk. A községben minden rendezvényt felfüggesztünk, előre láthatólag 2020. május 2-ig.

A Vendégház határozatlan ideig vendéget nem fogad és rendezvény az épületben nem tartható.

A Pintér József Sportpályán az edzések további intézkedésig nem kerülnek megtartásra.

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002