bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Tájékoztató a COVID – 19 vírussal kapcsolatos kijárási korlátozásról

известные картины и новости из мира искусства

A Kormány 71/2020. (III.27.) Korm. rendelete 2020. március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást vezet be. Az alábbiakban röviden összefoglalom a rendelet lényegét. A jogszabály teljes szövegét Szigetújfalu Község honlapján elolvashatják.


  • A 65 éven felüliek csak 9 és 12 óra között mehetnek élelmiszerüzletbe, piacra, gyógyszertárba, de akkor a 65 év alattiak nem mehetnek be ezekbe az üzletekbe.
  • A közös háztartásban élők kivételével az emberektől 1,5 méteres távolságot kell tartani.
  • A lakóhelyet csak a legszükségesebb esetben lehet elhagyni, úgy mint munkavégzés; gyermekfelügyelet; egészségügyi ellátás igénybevétele; egyéni sporttevékenység; napi fogyasztási cikket, állateledelt, drogériai terméket, dohányterméket, gyógyászati terméket érintő bevásárlás; üzemanyag-vásárlás; fodrász-manikűr igénybevétele esetén; mezőgazdasági tevékenységek; személyesen hatósági, banki, pénzügyi postai szolgáltatások igénybevétele a legszükségesebb esetekben; hitéleti tevékenység esetén lehet elhagyni.
  • A segítségre szorulók ellátását önkormányzati megbízatásban végző személyek igazolás birtokában végzik, kérem csak őket bízzák meg az egyedülálló idősek a feladatokkal.
    • Akik nem tartják be az intézkedéseket, azokat a rendőrség megbüntetheti 5 ezertől 500 ezer forintig.

2020. március 28-tól a községi játszóteret és a Pintér József Sportpályát bezáratom.

A Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda-Bölcsőde a továbbiakban is zárva lesz, csak gyermekfelügyeletet vállalunk azon szülők részére, akik munkájuk mellett nem tudják gyermekük felügyeletét megoldani.

Paulheim Vilmos

polgármester

 

Magyar Közlöny kijárási korlátozás

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002