Banner kep 01

IDEGENFORGALOM SZIGETÚJFALU

 

akadalymenteslogo

bekelteto

 

Szigetújfalu weboldala

Lakossági tájékoztató: egészségügyi, maszkviselési szabályok

известные картины и новости из мира искусства

Tisztelt Lakosok!

Szigetújfalu település közintézményeiben a COVID-19 vírus kapcsán a következő egészségügyi, maszkviselési szabályok vannak érvényben:

1. A Szigetújfalui Polgármesteri Hivatalban minden ügyfél részére kötelező a maszk viselése. Ügyfélfogadási napokon (hétfő, szerda, péntek) a hivatal dolgozói is maszkot viselnek. Az ügyfelek részére a bejárati ajtónál kézfertőtlenítő került elhelyezésre.

Az ügyintézőknél egy irodában egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat.

2. A Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda-Bölcsődébe szülő, kézfertőtlenítés után csak maszkban léphet be. Az óvodai részen a gyermeköltözőben egyszerre 4, a bölcsődei egységben 2 szülő tartózkodhat. Gyermeket szappanos kézmosás után, október 1-jétől hőmérőzést követően veszik be. Akinek 37,5 C fölötti a testhőmérséklete azt a gyereket az intézmény nem tudja fogadni. Ha a gyermeknek a nap folyamán bármilyen tünete jelentkezik egyből hívják a szülőt, akinek fel kell vennie a kapcsolatot az orvossal. Beteg gyermek csak orvosi igazolással mehet újra az óvodába.

3. A Móra Ferenc Általános Iskolában a folyosókon kötelező a maszk viselése, az első tanítási naptól kezdődően minden belépő tanuló testhőmérséklet mérésen esik át. Az intézménybe történő belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező. Minden tanteremben, mosdóban és öltözőben ki van helyezve fertőtlenítő szer.

     A szülők az iskolába, csak előre egyeztetett időpontban léphetnek be, számukra a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező.

4. A Petőfi Sándor Művelődési Házban a maszk használata kötelező. A bejáratnál kézfertőtlenítő szer került elhelyezésre.

   A nagyteremben az edzések, sportprogramok során a maszk használata mellőzhető, de az edzések alatt a teremben maximum 40 fő tartózkodhat, az előírt 1,5 méteres távolság betartásával.

     A zenekari, kórus, egyesületi próbák alkalmával a maszk szintén mellőzhető, de a próbateremben kizárólag az egyesület tagjai tartózkodhatnak.

Családi eseményekhez kapcsolódó rendezvények kivételével, a zenés-táncos rendezvények csak 23 óráig tarthatók.

5. A Vendégház közösségi tereiben (nappali, ebédlő, konyha) a maszk használata kötelező. Kézfertőtlenítő szer került elhelyezésre a közösségi részen.

     Családi eseményekhez kapcsolódó rendezvények kivételével, a zenés-táncos rendezvények csak 23 óráig tarthatók.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot szíveskedjenek a járványügyi szabályok betartására fokozottan figyelni!

 

                                                                                   Szigetújfalu Község Önkormányzata

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002