Banner kep 01

IDEGENFORGALOM SZIGETÚJFALU

 

akadalymenteslogo

bekelteto

 

Szigetújfalu weboldala

Veszélyhelyzet alatt elrendelt központi és helyi korlátozások, szabályok

известные картины и новости из мира искусства

Tájékoztatom a község lakosságát, hogy COVID-19 nevű vírus intenzív terjedése miatt Magyarország Kormánya 2020. november 11-től ismételten korlátozó intézkedéseket rendelt el.

 

Központi intézkedések, korlátozások:

 

 1. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

2. Minden gyülekezés tilos.

3.  Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A házhoz szállítás adminisztratív terheit a Kormány csökkenti és bevonhatóvá teszi a taxisokat a feladat ellátásába. Az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak.

4.  Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

5. A központi rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

6. A szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

7. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat. A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg. A Kormány felkéri a vallási közösségeket, hogy a szertartásaik során a magatartási szabályokat az általános szabályokkal összhangban határozzák meg.

8.   A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.

9. Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

10.A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

11.A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. Az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek. A középfokú intézmények kollégiumai az iskolaigazgató döntése szerint működnek.
Az egyetemek, főiskolák digitális munkarendre térnek át. A felsőoktatási intézmények kollégiumai bezárnak, ez alól kivételeket a rektor állapíthat meg. A tartózkodás különösen a határontúli és külföldi diákok, illetve a hatósági házi karantén kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára engedélyezhető.

 12.Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak.
Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.
Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek  vehetnek részt.

13.Kórházak, iskolák, óvodák, bölcsődék dolgozóit és a szociális intézményben dolgozókat - külön kormányrendeletben foglaltak szerint - hetente tesztelni kell.

14. A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

 

A központi intézkedésekkel összhangban hozott helyi korlátozások, szabályok:

 

Polgármesteri Hivatal

A Polgármesteri Hivatalban a többi ügyfél és ügyintézőink fertőzésveszélyének elkerülése érdekében,

A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS SZÜNETEL.

A személyes ügyintézés helyett válassza a telefonos, postai küldemény vagy online megkeresést.

Amennyiben az ügy mégis személyes eljárást igényel, ügyintéző munkatársaink a megszokott munkarendben – előzetes telefonos időpontegyeztetés után - egyesével fogadják ügyfeleinket.

Telefonos elérhetőség 24/543-000-ás központi telefonszám.

Beadványaikat, kérelmeiket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, valamint ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal – SZUJFAPH, KRID: 507131773 - hivatali kapujára küldhetik.

Online felület hiányában személyesen a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal épületének bejáratánál lévő postaládába is bedobhatják beadványaikat, kérelmeiket.

 

Óvoda-Bölcsőde

A Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda-Bölcsőde továbbra is fogadja az egészséges gyermekeket. Amennyiben a szülő úgy dönt, hogy gyermekét otthon szeretné tartani az intézményvezető a szülő kérésére igazolt távolmaradást engedélyezhet.

 

Rendezvények, turisztika, sport

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár épületét bezárjuk. Az épületben rendezvény, összejövetel, edzés nem tartható.

A Vendégház határozatlan ideig vendéget nem fogad és rendezvény az épületben nem tartható.

A Pintér József Sportpályán kizárólaga versenyszerűen sportolók részére biztosított az edzési lehetőség. A sportpályán található szabadtéri fitnesz eszközök továbbra is használhatók. Az eszközöket egy időben egy ember használhatja. Az önkormányzat napi 1 alkalommal elvégzi a sporteszközök fertőtlenítését, napközben az eszközöket nem fertőtlenítjük.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszélyhelyzettel kapcsolatban hatályban lévő előírásokat a továbbiakban is tartsák be!

Szigetújfalu Község Önkormányzata

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002