bekelteto

 

kiberpajzs logo

Diáksport Egysület - Szufla

известные картины и новости из мира искусства

SZUFLA Diaksport Egyesulet logo Az Oktatási törvény kimondja, hogy minden általános iskolában működtetni kell valamilyen diáksport szervezetet.

Ennek eleget téve 1993-ban megalakítottam a SZUFLA Diáksport Egyesületet dr. Vígh Katalin önzetlen segítségével, melyet a Pest Megyei Bíróság 940/93 szám alatt nyilvántartásba vett.

A közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon Szigetújfalu község diákjainak egészséges életmódra neveléséhez, támogassa a szabadidős és körzeti sportversenyeken való részvételt. Biztosítsa a mindenkori negyedik osztálynak az ingyenes úszásoktatást.

Az egyesület elsőként, és azóta is folyamatosan jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ára. Ebből az összegből évente körülbelül 100ezer forintot fordítunk az ingyenes úszásoktatásra. A 16 év alatt 440 gyermek tanult meg úszni, és 300 tanuló kapcsolódott be önköltséggel.

A Polgármesteri Hivatal rendszeres támogatásából és a pályázatokon nyert összegekből a fent említett úszásoktatás mellett osztálykirándulásokat, iskolai rendezvényeket, körzeti sportversenyeken való részvételeket, és rászorultság szerint a hátrányos helyzetű tanulókat finanszírozzuk. Legnagyobb sikerünknek mondhatjuk, hogy tanulóink kellő vízbiztonsággal rendelkeznek, így az elmúlt két évtizedben nem volt semmilyen vízibaleset, ami a két Duna között a legfontosabb, hisz gyermekeink élete mindennél többet ér.

Az egyesületben bér jellegű kifizetés fennállásának ideje alatt nem történt. Az útiköltségeket leginkább a kísérő tanárok illetve a szülők állják.

Immár hagyományként minden évben megrendezzük a Kihívás napi sportvetélkedést.

Kellő menedzselés után nálunk járt az egyik kereskedelmi TV, és fő-műsoridőben sugározta tanulóink pillepalack taposó versenyét, országosan öregbítve ezzel iskolánk és a SZUFLA DSE hírnevét. A felvétel az iskola honlapján megtekinthető. Kihívás napja 2008 Idézünk a Kihívás napja weboldal híreiből: 2008. április 23.

Felhívás McDonald's Kihívás Napja programokra A Kihívás Napja hazai koordinátoraként szövetségünk két, a közéletben ugyan már nem teljesen új, de a sportrendezvények szervezésében még általánossá nem vált szemlélet bevezetését elterjesztését kezdeményezi.

Javasoljuk, hogy a helyi Kihívás Napi események szervezésekor is legyenek tekintettel - környezetünk megóvására - és az esélyegyenlőségre. Mindkettő nagyon sokoldalú, összetett feladat, de bármely részében tudnak eredményt felmutatni, az már önmagában is előrelépés. Szövetségünk ugyancsak aktívan dolgozik a környezettudatos rendezvények népszerűsítése érdekében.

Ezt mintha megérezte volna egyik Kihívás Napi szervező kollégánk Mészáros Gyula Szigetújfaluról, aki szelektív hulladékgyűjtő és pille palack taposó versenyt hirdetett helyi programjában. Az ötletét követendőnek tartjuk, ezért közreadjuk, egyidejűleg kérem, hogy ahol hasonló kezdeményezések vannak, jelezzék nekünk.

Játékostársi üdvözlettel: Kihívás Napja szervezőbizottság

 

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002