bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Felhívás - Veszettség

известные картины и новости из мира искусства

Tisztelt Lakosság!

Tisztelettel szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy az utóbbi időben igencsak szaporodtak a veszettséggel kapcsolatos esetek hazánkban, és nem csak a vadállomány érintett, hanem volt sajnos kutya, szarvasmarha, macska is.

Állatorvos generációk összehangolt és szervezett munkájának köszönhetően az elmúlt évtizedekben maximum szórványos esetek fordultak elő hazánkban. Most ukrán szomszédaink nem tudnak kellő pénzt és energiát fordítani a háziállataik, illetve a vadállományok veszettség elleni védelmére, így sorra érkeznek hozzánk a veszett állatok a zöld határon át. Mindössze hetek kérdése, hogy mikor bukkan fel a betegség a határtól távolabbi területeken is.

Az interneten is látható a veszett macska emberre támadós videója.

Itt található a NÉBIH közleménye az esetről:

https://portal.nebih.gov.hu/-/ujabb-veszettseggel-fertozott-allat-ezuttal-emberre-is-tamadt

A NÉBIH felhívta most is a kutya- és macskatartók figyelmét a veszettség elleni védőoltás rendszeres beadatásának kiemelt fontosságára!

 

A veszettség elleni védőoltás kötelező, nem egy fakultatív lehetőség a kutyatartók számára, és a kijárós macskák számára is erősen javallott.

 

Éppen ezért szükséges felhívni a figyelmet a veszettség elleni oltás fontosságára, valamint arra, hogy ha valakit megharap bármilyen állat, akkor azonnal forduljon háziorvoshoz, aki tudni fogja, hogy mi a teendő.

 

A veszettség 100%-ban gyógyíthatatlan, halálos betegség!

 

dr. Kotora Noémi
hatósági állatorvos

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002