bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Karbantartás a MOL Dunai Finomító több üzemében

известные картины и новости из мира искусства

Tisztelt Lakosok!mol 01

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy a MOL Dunai Finomító több üzemében 2022. május 13. – június 22. között időszakos, ütemezett karbantartást végzünk.

Miért van szükség a finomítóban ütemezett karbantartásra?

A karbantartási időszak alatt üzemeinkben a technológiát beszállító cégek által javasolt katalizátorcserére, javításokra, felújításokra, cserékre és korrózióvédelemre kerül sor, melyet az adott üzem irányított és felügyelt leállása mellett végzünk el, egészséget, környezetet, biztonságot nem veszélyeztető körülmények között. Ezt nevezzük nagyleállásnak.

A lakosság számára mi érzékelhető Százhalombattán és a környező településeken a nagyleállás idején?

A nagyleállással járó munkálatok a finomító környezetében elsősorban a leállásra való felkészülés és a visszaindulás idején okozhatnak a szokásostól eltérő jelenséget. Az üzemek nagyjavításra történő előkészítése 3-6 napig, valamint a javítást követően az üzemek újraindítása 2-3 napig tart, amely időszak alatt több olyan technológiai tevékenységet hajtunk végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat, mint például fokozott zajhatás, látványos fáklyázás, esetenként kellemetlen szaghatás.

Mikor várható a tavaszi finomítói karbantartás?

Üzemeink közül több üzem a tevékenységeink összehangolásával május 13-22. között kerülnek leállításra június közepi visszaindulással.

A karbantartási munkálatok milyen hatással vannak a finomítói termelésre?

A MOL készletei és finomítói kapacitása a karbantartási időszakban is elegendőek ahhoz, hogy az ország üzemanyagigényét zavartalanul ellássa.

Milyen egyéb hatással lehet számolni a finomítói nagyleállás munkálatai idején?

A karbantartási tevékenységet szerződött alvállalkozóink végzik. A távolabbról érkező cégek a dolgozóik számára Százhalombattán, illetve a környező településeken foglalnak szállást, ami az adott település infrastruktúrájára, szolgáltató egységeire nagyobb leterheltséget jelent. Kérjük türelmüket.

Az időszakos karbantartás a finomító berendezéseinek biztonságos üzemmenetét és élettartam növelését szolgálja, kérjük megértésüket. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy tevékenységünk ne zavarja a környéken élő szomszédaink mindennapjait.

                                                                                                                                           

MOL Nyrt.

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002