bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Felhívás szelektív hulladákgyűjtő edényekkel kapcsolatban

известные картины и новости из мира искусства

Tisztelt hulladékszállítási szolgáltatói szerződéssel rendelkező Ingatlantulajdonos!

 

Kérem, figyelmesen olvassa el a következő tájékoztatót!

A 3383 db. élő szolgáltatói szerződéssel rendelkező ingatlantulajdonos már megkapta, vagy a következő hetekben megkapja – belterületi és üdülőterületi egyaránt – a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló edényeket.

A kukák átvételéért fizetni nem kell, azonban az átvevő anyagi felelősséget vállal a gyűjtőedény épségéért, megőrzéséért. A gyűjtőedény rendeltetéstől eltérő használata, valamint eltűnése vagy megsemmisülése miatt keletkezett kárt az az ingatlanhasználó köteles megtéríteni, aki a gyűjtőedény használati jogát megszerezte, mivel az edény a közszolgáltató tulajdonát képezi.

A fentiek miatt kérjük fokozottan ügyeljenek arra, hogy a gyűjtőedényeket az ürítés napján helyezzék vissza a saját ingatlanuk területére. A belterületen, illetve az életvitelszerűen az üdülőterületen élő tulajdonosok esetében ez nem jelent problémát.

A hat hónapos szerződéssel rendelkező ingatlanhasználók, viszont csak akkor helyezzék ki a szállítás reggelén a kukát, ha valamilyen módon gondoskodtak azok beszedéséről is, mivel a közterületen éjszakára nem maradhatnak kint. A közterületen hagyott kukát illetéktelen személy elviheti, megrongálhatja. Továbbá a közterületen hagyása az ürített gyűjtőedénynek már rendeltetéstől eltérő közterület használatnak minősül, és a közterület felügyelő eljárhat a kuka használójával szemben.

 

Kelt: Dömsöd, 2022. május 20.

Bencze István
 polgármester

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002