Szigetújfalu címere

Programok, rendezvények

Táncos Farsang

A német nemzetiségi táncosok minden évben átépítik a kultúrház belső terét az éppen aktuális témával kapcsolatosan. Táncoltunk már Mátyás király reneszánsz palotájában, kalózhajón, vagy a bagdadi bazársoron is.

Télbúcsúztató Faludisznótor

Egy jó disznóvágásra szeretne mindenki meghívást kapni, mert finomat enni csak ott lehet. A lehetőség minden évben adott itt Szigetújfaluban, csak ki kell használni.

Húsvéti Locsoló Bál

Ki tud legjobban locsolni? Hát a tűzoltók. Ezért rendezzük meg velük a Húsvéti Bált. A jó hangulatról mindig gondoskodik egy szuper zenekar, már mehetünk is a táncparkettre…

Majális

Egy igazi, családoknak szóló program. A gyermekek játszhatnak, versenyezhetnek, a szüleik pedig kipihenhetik a napi taposómalom fáradalmait.

Nyitott Kapuk Utcája

A község egy hangulatos, kis utcájában, a Diófa utcában kinyitják a nagykapukat, ahová kézművesek, árusok, táncosok és egyesületek telepednek be, mert szeretnék megmutatni értékeiket.

Szigetzugi Duna Napok

Június 29-e a Nemzetközi Duna Nap. Ezen időpont közelébe szervezük meg a Csepel-sziget déli felében, a Szigetzugban a Duna Napokat. Jelszó: Minden, ami Duna! Búvárrégészet, mederszonár, aranymosás, agyagozás, halsütés, halászlé…

Szent István nap

Első szent királyunk ünnepén az újfalusi templomba összegyűlnek a becsei, mártoni, ráckevei és újfalusi hívek, mert felidézik a nemzetmegtartó király legendáját és hitet tesznek a következő ezer évre.

Szüreti forgatag

Településünk utcáin vonulnak fel a német nemzetiségi táncosaink csoportjai és a meghívott táncos egyesületek tagjai. A megállókban bemutatják táncaikat, utána pedig megkóstolhatják a sok finomságot, amivel a többi egyesület kedveskedik nekik. Utcabál zárja a rendezvényt.

Karácsonyi vásár

Helyi és környékbeli kézművesek portékáiból lehet válogatni a karácsonyfa alá gyűjtött ajándékokat. Egyedi termékek, melyek szeretettel készültek.

Szilveszteri bál

Aki az évváltást nagy jókedvvel szereti megünnepelni, annak itt a helye az újfalusi kultúrházban. Az új év első fél órájában tűzijátékban gyönyörködhetnek a résztvevők.
Megszakítás