Szigetújfalu címere

Önkormányzati főzőkonyha

Cím: 2319 Szigetújfalu, Fő út 43.

Jelenleg 4 intézmény étkezését biztosítja többségében helyben:

  • Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda-Bölcsőde,
  • Móra Ferenc Általános Iskola,
  • Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által működtetett helyi Idősek Klubja tagjai, a településen élő nyugdíjasok és vendégétkezők,
  • valamint a szomszéd településen, Szigetszentmártonban a Gesztenyés Óvoda

részére biztosít étkezést napi 250-280 adag étel főzésével. Az ételek mind helyben készülnek, változatosak, figyelembe véve az egészséges táplálkozást elősegítő rendelet előírásait.

A konyha saját részről nem, de külsős étkeztető cég bevonásával tudja vállalni diétás étkeztetés biztosítását a bölcsődés-óvodás korosztály számára.

A konyha feladata:

  • gyermekétkeztetés (bölcsődés gyerekeknek napi négyszeri, óvodás és iskolás gyerekek esetében napi háromszori),
  • szociális étkeztetés (napi háromszori),
  • vendégétkeztetés (helyi lakosok és munkahelyi étkezők esetében napi egyszeri).

A technikai és személyi felvételek egyfajta ételsor elkészítését teszik lehetővé, ami nem egyszerű feladat, hiszen az étkezést igénybe vevők életkora igen eltérő. Mivel a bölcsődés korosztály étkezése bizonyos esetekben eltér a normál étkezők igényeitől, így igyekszünk ezt figyelembe véve az alap étlapot a részükre átalakítani.

A konyhán folyó munkát 5 fő látja el: egy élelmezésvezető, két szakács és két konyhai kisegítő. A dolgozók több éve lelkiismeretesen végzik a napi munkájukat. Céljuk: minőségi, egészséges, adalékanyagoktól mentes ételek elkészítése nap, mint nap az étkezést igénybe vevők számára.

A megrendelt ételek kiszállítása csak a fenti intézmények ellátottai részére történik. Vendégétkezők (és bizonyos esetekben szociális étkezők is) a megrendelt ételt munkanapokon 11:45 és 12:15 között vehetik át a Fő úti telephelyen saját ételhordó és egyszer használatos doboz felszámolása mellett. Az ételek megrendelése és lemondása munkanapokon személyesen a Fő út 43. szám alatt, telefonon a 06 70 459 0315 telefonszámon, valamint e-mailben a konyha(kukac)szigetujfalu.hu címen lehetséges.

Megszakítás