Szigetújfalu címere

Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda-Bölcsőde

Cím: 2319 Szigetújfalu, Szegfű u. 1.

Igazgató: Kaltenecker Józsefné

Mobilszám: 06/70-387-81-76

E-mail: ovoda(kukac)szigetujfalu.hu

Az óvodát 1987-ben adták át. Tágas, felújított, világos épület, hatalmas fákkal, füves udvarral, korszerű Európai Uniós előírásoknak megfelelő játékokkal felszerelt. Három csoportjába 80 gyermek jár. Pedagógusainak száma 6 fő. Az óvodapedagógusok munkáját évek óta ott dolgozó, gyermekszerető dajkák és pedagógiai asszisztens is segíti. Az óvónők saját nevelési program alapján dolgoznak, kiegészítve azt a nemzetiségi német nevelési programmal. Az óvoda mellett 2009 óta egy 14 fős bölcsődei csoport is működik a helyi gyermekek ellátására. Szabad férőhely esetén a ráckevei és a miklósi járás területéről is fogad gyermekeket.

A védő – óvó – szociális alapfunkciókon kívül az óvoda felvállalja: a prevenciós, korrekciós, kompenzáló tevékenységet, hogy a részképesség-zavarokkal küzdő gyermekeknek segítségére legyen. Foglalkoznak a nemzetiségi német nyelvi neveléssel, hagyományőrzéssel, nemzetiségi német néptánccal. Feladatuknak tekintik a német népi kultúra és a hagyományok őrzését, ápolását. Megismertetik a gyerekeket a magyar és a német nép szokásaival, zenéjével, alkotásaival.

Ünnepeik között mindkét nép jeles napjait számon tartják. Logopédus és fejlesztőpedagógus segíti az óvodapedagógusok munkáját.

Megszakítás