bekelteto

Polgármester

известные картины и новости из мира искусства

 

Programbeszéd 2014-2019

Paulheim Vilmos polgarmester SzigetujfaluA 2014. október 12-i önkormányzati választások egyéni csúcsot döntött meg a községünk, mert még sosem indult öt polgármesterjelölt a versenyben. A választópolgároknak csupán valamivel több mint a fele járult az urnákhoz, ami elmarad a korábbiaktól, de ez nem lóg ki az országos átlagból. Míg négy éve úgy mondták, nem te nyerted meg, hanem a Varga veszítette el, most egyértelműen megnyertem, hiszen bőven volt választási lehetőség. A választók 32%-a szavazott rám, ami ekkora mezőny mellett nem rossz eredmény.

Újdonság az is, hogy a képviselőtestület tagja az egyik polgármesterjelölt, Edit személyében. Most lehetősége lesz megélni a mindennapok döntési lehetőségeit. Öt éven át a jelenlegi felállás szerint kell tevékenykednünk. A legfontosabb a nyugalom és a béke, mert csak így lehet a falu ügyeivel foglalkoznunk. Négy éve a gazdasági programban meghirdetett célokat kell átgondolnunk az új képviselőtestülettel és aktualizálnunk. Ehhez szükségünk lesz a kampányban elhangzott, leírt javaslatok áttekintésére is, hiszen így lehet mindenki javaslatát átbeszélni és az alkalmas javaslatokat beépíteni a gazdasági programba. A 2010-es gazdasági programot elküldöm a képviselőknek és a bizottsági tagoknak is.

Irányadóként továbbra is úgy gondolom, az erdőre és a turizmusra kell a hangsúlyt fektetnünk. Ez lehet községünknek a két kitörési pontja a pénztelenségből. Ezek segítségével kell az önkormányzatot, a vállalkozókat, a lakosságot is bevételhez juttatnunk. A vendégek fogadásához és szórakoztatásához a szükséges adottságaink részben megvannak, ezekre építve kell megszerveznünk az idegenforgalmat.

A kampányban többen is az idegenforgalom mellett érveltek, ezért remélem, ez egy közös kiindulópontja lehet a településünk fejlesztési tervének. Más közös pontot is találtam a képviselő- és polgármesterjelöltek által megfogalmazott programtervekben, amire szintén építhetünk. A rendezvények megítélése nem minden esetben pozitív, pedig a rendezők igyekeznek. Akkor sikerülhetnek még jobban, ha mi mindannyian példamutatóan részt veszünk a szervezésben és más rendezvényén részt is veszünk, ezzel is elismerve és megbecsülve munkájukat. Általában azoknak megy a legkönnyebben a kritika megfogalmazása, akik a legkevesebbet, vagy éppen semmit sem tesznek hozzá.

A közeljövő feladatai egyelőre egészen unalmasan fognak hangzani, mert az intézményeink állagmegóvása, a járdák, utak, árkok állapota és a közterületek karban tartása a mindennapi feladataink oroszlánrésze. Állandó kellemetlen feladat még a közösségbe beilleszkedni képtelen lakótársaink rendszabályozása, amihez alig van jogi eszközünk. Kérem a képviselőtársaimat, a bizottsági tagokat és minden a közösségért tenni vágyó polgárt, hogy segítsék munkánkat, mert úgy mindenkinek egy kicsit jobb lesz. Öt év múlva nem csak a polgármesternek kell elszámolnia tevékenységével, hanem minden olyan embernek, aki még újabb öt évig tenni akar.

Paulheim Vilmos polgármester

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002